Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu

ERASMUS + KA1

In perioada 18-22 mai 2014, cinci cadre didactice de la CSEI Turnu Rosu, institutie finantata de C.J. Sibiu, au participat la activitati de job shadowing in scoala partenera, Herderscheeschool, din orasul Utrech, Olanda. Aceste activitati s-au desfasurat in cadrul proiectului de mobilitate "Imbunatatirea competentelor profesionale din invatamantul special si special integrat", proiect finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Ersmus +.

Herderscheeschool este una din scolile Olandei in care a fost promovat si adoptat invatamantul special primar, pentru elevi cu varste cuprinse intre 6 si 13 de ani, ale caror deficiente de etiologie variata necesita practici speciale de predare-invatare-evaluare (educare, in general), de pregatire pentru viata.

Prin participare activă la demersurile terapeutice si recuperatorii aplicate la elevii cu CES in scoala gazda, cadrele didactice de la CSEI Turnu Rosu, s-au initiat in aplicarea unor metode, procedee, mijloace, tehnici si practici noi, au experimentat noi continuturi educationale. Programa stagiului a cuprins tehnici, metode, instrumente de lucru și de evaluare folosite in scoala gazda in consiliere scolara, logopedie, psihopedagogie speciala, terapie educationala complexa si integrata, kinetoterapie, asistenta sociala, exemple de bune practici, modele educaționale, utilizarea TIC in scoala, management.

Profesorii de la CSEI Turnu Rosu au impartasit cu colegii olandezi cunostinte si experienta legate de educatia speciala din Romania si Olanda, au cautat impreuna solutii eficiente pentru rezolvarea problemelor intampinate in derularea procesul instructiv-educativ in scolile partenere.

Prin intermediul acestui proiect, profesorii scolii noastre, au avut acces la o formă eficientă de formare și dezvoltare profesională care va contribui la imbunatatirea competentelor profesionale, la creșterea calitatii actului educational şi la diversificarea ofertei educaţionale din scoala.

 

Coordonator proiect, Anca Grunca

Ghid de bune practici